Hitta rätt inredning till hemmet

Att inreda hemmet är inte alltid det enklaste man kan göra. Alla har säkert brottats med valet av en viss möbel, försökt besluta om vad man ska pryda väggarna med eller ens hur man bäst möblerar rummet. Medan det inte finns enkla svar på några av dessa eller många andra frågor kan man åtminstone få tips om hur man enklare kan ta ett beslut.

Inredning kan gärna få följa en råd tråd från rum till rum, men det är inte ett krav för en fungerande inredning. Vad som dock är viktigare är att man åtminstone kan skapa en rör tråd i varje enskilt rum.

Något man helst vill undvika är att använda många olika slags material i ett och samma rum. Och de man använder bör helst finnas med i mer än en möbel. Har man till exempel endast en stol med metallben i ett rum medan alla andra har träben kommer den se ganska malplacerad ut. Materialen man använder bör även matcha i färg eller ljus/mörker. Det är svårare att få ett bord i ljus trä att passa in om alla andra trämöbler är mörka.

Återkommande färger är också ett bra sätt att skapa röda trådar, och helst när de finns med på olika detaljer. Ett konkret exempel på detta är att matcha gardinernas färg med mattans.

Har man bestämt sig för en stil är det ju också viktigt att kolla upp vad som kännetecknar den stilen och vad som inte passar in. Har man till exempel bestämt sig för att inreda sovrummet med hotellkänsla kan det vara smart att gå direkt till källorna och se vad de som sysslar med sådan inredning egentligen använder sig av för att skapa rätt känsla.

Det är dock inget fel i sig att bryta i inredningen och placera in något som står ut lite mer, men det gäller att man gör detta varsamt och inte i all för stor utsträckning.