När renoveringen innebär rivning

Du kanske ärvde ett hus som är i ett så dåligt skick att du inte vet var du ska börja. Eller du kanske köpte ett renoveringsobjekt men så visade det sig att grunden inte kommer hålla för renovering. I dessa fall kan det vara klokt att bara riva och antingen bygga nytt eller sälja tomten utan huset. Är huset i dåligt skick eller bortom räddning är det bättre att bara jämna det med marken och börja om.

Att tänka på vid rivning

Först och främst behöver du kolla om du behöver rivningslov eller inte. Rivningslov kan vara aktuellt om huset du tänker riva är i ett detaljplanelagt område, men även om det är utanför ett sådant område och kommunen har bestämt att du behöver ett tillstånd. Ansöker gör du via din kommuns byggnadsnämnd.

När det kommer till kostnaden för att riva ett hus räknas flera parametrar in; hur stort huset är, var det är någonstans och vilken typ av avfall som produceras vid rivning. Du kan självklart riva en del saker själv som en vägg eller andra enklare konstruktioner, men behöver du riva ett helt hus är det inte att rekommendera. Då är det bättre att anlita en rivningsfirma, du kan läsa mer här om det.

Comments are closed.