Röd tråd i hemmets inredning

Att ha en idé eller röd tråd som följer med från rum till rum ger den bästa harmonin i hemmet. Det blir ett lugnare intryck och det är lättare att göra val när du inreder nästa rum på listan.

Du behöver inte ha exakt samma stil i varje rum. Det är okej att växla mellan närliggande stilar och ändå får en bra sammansättning såsom att kombinera shabby chic, new hampton och romantiskt lantligt. Alla dessa delar flera färger och material. Det går också att skjuta in lite industrialism för att få hårdare inslag, men gärna att välja ljusare nyanser att passa in det med resterande stilar.

Grunderna när du renoverar eller inreder ett rum är att få plats med 3 olika saker: förvaring, belysning och sittplatser. Även hallen behöver bra lampor och en plats att sitta för att ta av skorna. Du kan sedan välja vilka färger och material du vill ha. Ska du ha en garderob med spegeldörrar eller speglar på dörrarna? Ska sittplatsen vara ett gustavianskt köksbord med stolar eller bara en mindre soffa i linnetyg?

Om du har svårt att få alla stilar och material du gillar att passa ihop kan köpa konsultationstid hos en inredningsexpert. Ibland behöver du bara rätt råd för att komma igång eller hur du ska tänka innan du klarar resten själv.

Comments are closed.