Så belyser du ditt sovrum rätt

Sovrummet är ett rum som ställer stora krav på en bra planerad belysning. Du ska utnyttja dagsljuset så mycket som möjligt men när det blir mörkt så behövs rätt lampor. Du behöver inte bara mysig belysning utan även god funktionell belysning. Tyvärr tycker många att det är svårt att få till belysningen så här kommer våra bästa tips hur du lyckas.

4 saker att tänka på

  1. Funktionell belysning eller god allmän belysning. Du behöver både en bra taklampa som sprider det övergripande skenet men även belysning vid till exempel garderoben. Funktionell belysning beror helt på vilka behov du har i rummet så se dig runt och se vad som behöver belysas.
  2. Kraven du bör ställa på läslampan eller sänglampan. I närheten av sängen behöver du en riktad lampa som är stark nog för att du ska kunna läsa bekvämt när det är mörkt på kvällen.
  3. Belysning som skapar atmosfär. Idag finns väldigt mycket att välja på för att skapa atmosfär. Traditionella har det ju varit levande ljus men om du inte känner dig bekväm med det så kan det vara en idé att titta på LED-lister.
  4. Dimmer överallt. Detta ger dig kontrollen över din belysning.

Du kan ta en titt online för att hitta lamporna som passar just din stil.

Comments are closed.