Tänk även på utsidan

Inredning är ju vad vi kallar mycket av det vi gör på insidan av huset, namnet i sig vittnar ju om detta. Och i all fokus vi lägger på att få ett snyggt hem på insidan är det lätt att glömma bort allt som kan göras på utsidan för att bidra till detta.

Först och främst handlar ju detta om grundläggande underhåll. Precis som vi städar insidan på huset kommer utsidan behöva lite arbete i detta område. Beroende på vilken typ av fasad man har kan detta betyda mer eller mindre arbete. Rengöring är något som alla fasader behöver emellanåt, och många behöver även ett nytt lager färg med jämna mellanrum. Upprätthåller man detta har man grunden man behöver för en vacker utsida.

Nästa steg man kan tänka på är dekorationer. Här gäller det att satsa på sådan som är skapt för att klara av allt vad väder och vind heter. Specialistbutiker som Fasaddekor säljer precis sådana ting om man är intresserad av att utsmycka fasaden lite extra.

Man kan även använda sig av växter för att pryda fasaden lite extra. Klassikern är ju att sätta upp blomlådor utanför fönstren där man kan odla småblommor. Har man inte gjort detta tidigare tipsar floristen Lena Linder om hur man kan gå till väga för att få ett riktigt snyggt blomsterarrangemang.

Man kan även sätta upp enskilda blomkrukor på väggen med passande hållare. Det är dock något som fungerar bäst på en träfasad. Det kan även fungera på tegelfasader, men riskerna att sätta upp något sådant på en putsad fasad är oftast för höga för att det ska vara värt det.

En annan sak som kan piffa upp fasaden är extra belysning. Det ljus som kommer från fönstren sprids ju inte längst huset utsida, och har man ett vackert hur vill man så klart visa upp detta även i mörkret. Detta kan bli speciellt snygg om man placerar belysningen så att den lyser upp växter eller andra dekorationer man har uppsatta.

Comments are closed.